Jump to content
POLITISTI.ro

Criminalistica - Cateva intrebari

Postare recomandată

Publicat

Salut. Am si eu cateva nelamuriri legate de aceasta meserie. As vrea sa ajung aici, insa am unele intrebari pe care as dori sa mi le raspundeti daca puteti:

1. Conteaza liceul ? Sunt clasa a 8-a si dupa parerea mea si a profesorului de matematica, ma pricep foarte bine la mate. De asemnea prefer chimia si fizica, insa la fizica am un profesor care preda foarte naspa si nu inteleg prea mult, de aceea am note de 8 si 9 la fizica, insa la mate am terminat mereu cu 10, si in teze si media, fara pile(evident) si fara ore suplimentare. De aceea as vrea sa plec la Matematica-Informatica.

2. Am nevoie de sport ? Deocamdata sunt foarte slab fizic, nu rezist la fuga, nu fac antrenamente, sala etc. . Presupun ca Criminalistica este munca in laborator, analiza amprentelor/sangelui/firelor de par si alte evidente, dar si la fata locului unei crime. Cel putin, asta as vrea eu sa fac. 

3. Exista o anumita sectiune pentru ce am descris eu mai sus ? As dori sa merg la "Şcoala de agenţi de poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca" deoarece este mai aproape de orasul in care

locuiesc momentan. 

4. Este meseria de criminalist o meseria pentru "elevii din urma" ? Ma refer daca aici intra mai ales elevii slabi sau cei buni. Dat fiind ca eu am mediile peste 9.70 in toti 3 anii terminati (V,VI,VII), nu cred ca mi-ar fii indicat de exemplu sa merg la textile doar pentru ca imi place sa cos. As vrea sa stiu ca dupa ce termin academia, as putea sa stiu ca am un serviciu si o meseria buna si grea.

5. De la cat incep salariile pentru un criminalist, si cam care este programul de munca si sub ce sistem ? Criminalistul asteapta mereu o sarcina sau lucra continu ? Salariul este lunar exact sau difera de cazurile rezolvate ?

Sper ca cineva sa ma ajute cu aceste intrebari. Nu doresc raspuns neaparat la 4. si 5., poate altii nu stiti de salarii sau de mediile celor intrati.

Multumesc.

• Membru
Publicat

Nu sunt politist insa voi incerca sa iti raspund unde imi sta in putiinta.

1.Singurele lucruri relevante din liceu vor fi media generala de la purtare si promovarea bacalaureatului.

2.Ai nevoie de sport.Pentru a admite in orice institutie de invatamant a MAI trebuie sa promovezi anumite probe sportive(poti cauta pe forum ,s-a mai discutat des despre ele).

3.Nu conteaza care dintre institutii o alegi.Ai la dispozitie Scolile de Politie de la Cluj respectiv Campina cat si Academia de Politie din Bucuresti.

Pentru intrebarile 4 si 5 nu am raspunsuri insa nici nu ar trebui sa conteze atat de mult momentan.Mediile de admitere nu sunt in functie de elevi buni si slabi(ma refer in liceu).Pregateste-te temeinic si nu ar trebui sa intampini nici macar o problema.

Publicat

1. Nu conteaza liceul, trebuie sa ai media generala la purtare peste 8 si sa promovezi examenul de bacalaureat.

2.Ai nevoie de sport neaparat. In primul rand pentru admitere, dupa care sa promovezi testele la sport din scoala, care sunt mult mai grele decat cele de la admitere. 

3. Sunt mai multe institutii de invatamant M.A.I pentru Politie: Scoala de la Campina, Cluj si Academia. 

4. Tu trebuie sa inveti si in scoala si in practica(mai ales).

5. Salariul este confidential, dar daca folosesti Google o sa gasesti cam ce salarii au politistii.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)
  On 16.07.2014 at 11:59, bogdancrrn a scris:

Nu sunt politist insa voi incerca sa iti raspund unde imi sta in putiinta.

1.Singurele lucruri relevante din liceu vor fi media generala de la purtare si promovarea bacalaureatului.

2.Ai nevoie de sport.Pentru a admite in orice institutie de invatamant a MAI trebuie sa promovezi anumite probe sportive(poti cauta pe forum ,s-a mai discutat des despre ele).

3.Nu conteaza care dintre institutii o alegi.Ai la dispozitie Scolile de Politie de la Cluj respectiv Campina cat si Academia de Politie din Bucuresti.

Pentru intrebarile 4 si 5 nu am raspunsuri insa nici nu ar trebui sa conteze atat de mult momentan.Mediile de admitere nu sunt in functie de elevi buni si slabi(ma refer in liceu).Pregateste-te temeinic si nu ar trebui sa intampini nici macar o problema.

In legatura cu sportul, criminalistii au de facut aceleasi exercitii ca orice alti politisti ? Adica, eu personal, nu-i prea vad rostul criminalistilor in a face sport o data ce ei se ocupa cu laboratorul. Ei fac aceleasi exercitii ca politistii de interventie de exemplu ? Sper sa nu fii gresit inteles, dar eu vorbesc de acel criminalist care in general poarta un costum alb si larg la fata locului.

Nu stiu ce sa zic, daca ma apuc de sala din liceu, scad in inaltime si poate nu reusesc sa trec limita minima. La rezistenta in general sunt praf, pot fugii maxim 2 ture de teren scolar, adica mic, nu cat unul de fotbal. La rostogoliri, sarituri, atletism etc. la fel.

O alta intrebare: este importanta matematica, chimia si/sau fizica in munca de criminalist ? Eu ma bazez mai mult pe acestea, nu pe sport. Apropo, credeti ca voi avea sanse sa ajung la forta fizica necesara pentru a promova daca ma apuc din liceu de alergat, ciclism (si acum fac ciclism dar putin) si eventual niste exercitii acasa, fara haltere sau alte aparate ce ma pot scadea in inaltime ?

Modificat de Doomsday
Publicat

te uiti mult la seriale cu crminalisti, indeosebi cele americane?

e munca de laborator dar si multa de teren, in realitate, asa ca treaba cu sportul e una generala pentru politisti.

• Membru
Publicat

Cel mai bine ar fi ca apoi sa intri intr-o scoala de politie iar apoi ai sa vezi tu ce inseamna criminalistica , cu ce se ocupa, salariu etc!Daca nu pui destul accent pe sport nu ai sanse...mai conteaza gramatica limbii romane si engleza sau franceza!Fara mate sau chimie/fizica!

• Membru
Publicat

Fara sport nu poti fi politist.

Citeste topicul asta ca sa te lamuresti in privinta criminalisticii .

Publicat

Criminalistica,definiție:

Criminalistica este definită ca știința care elaborează și folosește un ansamblu de cunoștințe despre metodele, mijloacele tehnice și procedeele tactice destinate descoperirii, cercetării infracțiunilor, identificării persoanelor implicate în săvârșirea lor și prevenirii faptelor antisociale.  

Știința criminalisticii are strânse legături atât cu științele juridice (penale) cât și cu cele nejuridice, fie că vorbim de științe exacte (matematică, fizică, chimie ş.a.) ori de științe umaniste (psihologie, logică ş.a.). Precizarea acestor legături are rolul de a sublinia caracterul interdisciplinar al științei investigării infracțiunilor şi de a sublinia faptul că investigatorul penal trebuie să dispună de un serios bagaj de cunoștințe din cele mai diverse domenii pentru a putea lupta, de la egal la egal, cu infractorii.

Răspunsuri l întrebări:

1.Nu contează profilul liceului,contează doar să ai bacalaureatul luat și media peste 8 la purtare.Ca să ajungi criminalist trebuie mai întâi să fii absolvent al unei instituții de învățământ a M.A.I.Admiterea în instituțiile de învățământ ale M.A.I se dă în general la română,istorie,iar pentru academia de poliție și la o limbă străină.

2.Probele sportive sunt eliminatorii la susținerea examenului pentru toate instituțiile de învățământ ale M.A.I.

3.Cel puțin la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și la școala de agenți de poliție din Câmpina,știu că sunt clase de criminalistică.

4.Întrucât din definiția criminalisticii rezultă că aceasta este o ȘTIINȚĂ,înseamnă ca nu este „o meserie pentru elevii din urmă”,ca de altfel munca de poliție în ansamblul ei.

5.Salariile sunt prevăzute în legea unică de salarizare a bugetarilor.Referitor la program,acesta este organizat de fiecare unitate, dar cel puțin pentru cei care efectuează cercetarea la fața locului(cei îmbrăcați cu costumele albe și largi) este unul care este 24 din 24. 

Publicat
  On 16.07.2014 at 14:37, iav a scris:

Criminalistica,definiție:

Criminalistica este definită ca știința care elaborează și folosește un ansamblu de cunoștințe despre metodele, mijloacele tehnice și procedeele tactice destinate descoperirii, cercetării infracțiunilor, identificării persoanelor implicate în săvârșirea lor și prevenirii faptelor antisociale.  

Știința criminalisticii are strânse legături atât cu științele juridice (penale) cât și cu cele nejuridice, fie că vorbim de științe exacte (matematică, fizică, chimie ş.a.) ori de științe umaniste (psihologie, logică ş.a.). Precizarea acestor legături are rolul de a sublinia caracterul interdisciplinar al științei investigării infracțiunilor şi de a sublinia faptul că investigatorul penal trebuie să dispună de un serios bagaj de cunoștințe din cele mai diverse domenii pentru a putea lupta, de la egal la egal, cu infractorii.

Răspunsuri l întrebări:

1.Nu contează profilul liceului,contează doar să ai bacalaureatul luat și media peste 8 la purtare.Ca să ajungi criminalist trebuie mai întâi să fii absolvent al unei instituții de învățământ a M.A.I.Admiterea în instituțiile de învățământ ale M.A.I se dă în general la română,istorie,iar pentru academia de poliție și la o limbă străină.

2.Probele sportive sunt eliminatorii la susținerea examenului pentru toate instituțiile de învățământ ale M.A.I.

3.Cel puțin la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și la școala de agenți de poliție din Câmpina,știu că sunt clase de criminalistică.

4.Întrucât din definiția criminalisticii rezultă că aceasta este o ȘTIINȚĂ,înseamnă ca nu este „o meserie pentru elevii din urmă”,ca de altfel munca de poliție în ansamblul ei.

5.Salariile sunt prevăzute în legea unică de salarizare a bugetarilor.Referitor la program,acesta este organizat de fiecare unitate, dar cel puțin pentru cei care efectuează cercetarea la fața locului(cei îmbrăcați cu costumele albe și largi) este unul care este 24 din 24. 

La ce te referi prin "Probele sportive sunt eliminatorii" ? Adica cine nu le reuseste pica, sau le pot elimina in sensul sa nu le dau ?

• Membru
Publicat

Eu sunt de părere că dacă poţi elimina probele sportive, că doar sunt eliminatorii, poţi elimina şi probele scrise şi chiar perioada de şcolarizare. Iar dacă te dai niţel mai cu tupeu la ei, te scot din şcoală direct chestor. Dar repet, asta depinde de câtă ambiţie ai şi cât de tare poţi să ţipi la ei. Word!

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.