Jump to content
POLITISTI.ro

Ma pot legitima cu pasaportul?

Postare recomandată

Publicat

Cum cartea de identitate era aproape de termenul de expirare si am avut o zi libera m-am prezentat la serviciul de evidenta a populatiei pentru a reinoi acest document? Si cei de acolo mi-au oprit cartea veche de identitate inca neexpirata.

Deocamdata umblu cu pasaportul la mine pentru orice eventualitate mai ales ca datorita serviciului mai stau si pana la ore matinale pe strada si umblu cu un rucsac voluminos (2 aparate foto si vreo 8 obiective). Este bine ce fac? Este legal?

• Moderator
Publicat

Paşaportul este un document de călătorie care nu conţine datele referitoare la domiciliul ori reşedinţa. Acestea se regăsesc numai în actul de identitate (carte/buletin de identitate), spre exemplu nici permisul de conducere nu conţine adresa de domiciliu.
Având în vedere prevederile legale şi procedurile IGPR privind legitimarea persoanelor, pot exista situaţii în care poliţistul să aprecieze că legitimarea cu paşaportul este insuficientă datorită faptului că în acest document nu conţine date referitoare la domiciliul/reşedinţa persoanei respective, dar în principiu e bun şi paşaportul decât nimic.

• Apreciez 2
Publicat

Multumesc pentru raspuns. Dar e ciudata situatia ca si fapt divers. Te duci sa iti schimbi cartea de identitate si o saptamana esti fara acte de identitate, daca nu aveam pasaport, si cum nu am nici permis de conducere ce faceam? Eram pasibil de amenda pentru lipsa acte de identitate, datorita procedurilor celor de la evidenta populatiei? Urata rau treaba asta.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.