Jump to content
POLITISTI.ro

Problema cu permisul de conducere

Postare recomandată

Publicat

o sa postez aici intrebarea mea ca sa nu deschid un topic ptr o nimica toata :)

exista semnul de circulatie "Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ... t(tone)''.

Intrebare - in ce text de lege aflu la care masa se refera: proprie, maxima autorizata sau totala reala (masa proprie+incarcatura din momentul respectiv)?

multumesc anticipat.

Publicat

se refera la masa maxima autorizata ( masa vehiculului+incarcatura maxima admisa). acest lucru este mentionat in certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

Publicat

si in lege este specificat ca este vorba de masa max autorizata deoarece in oug si regulament nu am gasit?

Publicat

Nu se considera masa autovehiculului si incarcatura din momentul respectiv ci masa maxima autorizata ce este specificata in certificatul de inmatriculare. Nu conteaza cata incarcatura avea la momentul respectiv.

Publicat

problema este ca nu gasesc nici un articol care sa specifice ce spui tu. si in acest caz, cum justificati in drept un pv sau eu cum motivez o contestatie?

Publicat

Definitia este la:

art.6 punctul 18 din oug 195. - masa totala maxima autorizata - masa maxima a unui vehicul incarcat, declarata admisibila in urma omologarii de catre autoritatea competenta;

Prevederea legala pentru accesul interzis pentru autovehicule ce depasesc masa maxima autorizata pentru un anumit sector de drum este la:

art 101.1.6 - nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se incadreaza in alta clasa de sanctiuni;

• Apreciez 1
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Intrebarea mea este referitoare la permisul de conducere obtinut in urma testului efectuat pe un vehicul cu transmisie automata, fara schimbator si ambreiaj.

In legea curenta am gasit urmatorul lucru:

Art. 13. - (1) Autovehiculele folosite la proba practica trebuie sa fie din categoria celor pentru care se solicita obtinerea permisului de conducere si trebuie sa aiba caracteristicile prevazute în anexa nr. 4.

„ (2) Autovehiculele prevazute la alin. (1) trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

a) sa fie dotate cu dubla comanda, agreata de Registrul Auto Roman, cel putin pentru pedalele de ambreiaj si frana, cu exceptia autovehiculelor cu transmisie automata si a motocicletelor, care se doteaza cu dubla comanda cel putin pentru pedala de frana;
b.  sa fie echipate cu oglinzi retrovizoare pentru candidat si examinator, iar pe caseta «SCOALA» sa fie afisata vizibil mentiunea «EXAMEN». In cazul autovehiculelor din categoriile A1, A2 si A, mentiunea «EXAMEN» va fi afisata astfel incat sa fie vizibila celorlalti participanti la trafic;
c) sa aiba inspectia tehnica periodica valabila efectuata in conditiile legii;
d) sa fie echipate pentru conditii de iarna, atunci cand conditiile meteo o impun;
e) sa fie asigurate pentru daune cauzate tertilor, respectiv persoanelor aflate in interiorul autovehiculului cu ocazia desfasurarii probei practice a examenului.
(3) In cazul neîndeplinirii oricarei conditii prevazute la alin. (2), autovehiculul respectiv nu poate fi folosit la sustinerea probei practice.

[ Ministerul Afacerilor Interne - MAI

Ordinul nr. 82/2013 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere
]

Se trece undeva in permis ca persoana care obtine documentul pe un vehicul  cu transmisie autoamata nu poate conduce un vehicul standard?

La ce rubrica?

Multumesc

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.