Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

pentru lipsa anvelopelor de iarna iti va fi retinut doar certificatul de inmatriculare nu si placutele de inmatriculare. La RAR o sa mergi doar pentru a se constata faptul ca au fost remediate deficientele constatate. Daca intre timp a expirat si inspectia tehnica, poti face inspectia la orice statie ITP dar si la RAR, ai de ales.

Modificat de 25tess
Publicat

Buna ziua. am si io o problema, am cumparat un scuter de 49cc am facut act. v.c mi-a dat talonul instrainat pe numele meu si cartea scuterului dar din pacate am pierdut cartea (C.I.V.),am I.T.P. valabil si Asigurare Obligatorie.

Ce pot face in aceasta privinta ?

Publicat

cel mentionat in cartea de identitate poate merge la RAR si solicita eliberarea unui duplicat al acesteia.

Publicat

Dar nu mai este de gasit la adresa din talon. :doh: Multumesc pt ca imi raspunde ti la intrebari :emo-yessir:

Publicat

25tes ....... daca masina mea este inmatriculata RO e euro 2 cred,,, din 96 ,,, nu e pe numele meu,,,, si proprietarul,,, ia dat in tribunal,pentru a isi scoate taxa inapoi...... si a castigat procesull,,, eu vreau sa vand masina,,, noul proprietar va trebui sa isi plateasca taxa de inmatriculare din nou?.... sau e valabil doar pentru euro 4-5 chestia asta?????.......

Publicat

noul proprietar este obligat conform legislatiei aplicabile la acest moment sa achite taxa de prima inmatriculare din cauza faptului ca vechiului proprietar din acte i-a fost restituia taxa de prima inmatriculare ca urmare a hotararii judecatoresti . Daca vechiul proprietar nu solicita restituirea taxei acum cumparatorul autoturismului nu mai era obligat sa achite taxa.

Publicat

Buna ziua! Mi.a fost retinut certificarultul de inmatriculare (a fost rupt in doua, o parte a ramas la mine iar celalalta parte la domnul politist) , in jud. Neamt iar masina este inmatriculata pe Iasi din cauza unei defectiuni la un far pe care am rezolvato. Dar acea dovada de la domnul polititst de 15 zile a expirat, ce trebuie sa fac pt a-mi reface certificatul si unde trebuie sa merg? Multumesc mult!

Publicat

La Serviciul Rutier Iasi la ghiseul unde se restituie permisele de conducere si certificatele de inmatriculare. Pe dovada trebuie sa fie abtibildul de la RAR pt a putea fi restituit.

Publicat (modificat)

daca mi s-a retinut talonul din cauza ca numerele de inmatriculare au fost puse in luneta si parbriz din cauza ca barile erau in lucru, pot sa platesc a2a zi amenda si sa primesc talonul inapoi si daca platesc in 48h amenda este jumatate?

Modificat de dragos1294
Publicat

Da ti se poate restitui certificatul, conditia este sa montezi placutele in locurile special destinate, nu mai este necesar sa mergi la RAR pentru acest lucru. Un politist va verifica daca ai montat placutele in locurile special destinate.

Publicat

Dar nu mai este de gasit la adresa din talon. :doh: Multumesc pt ca imi raspunde ti la intrebari

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna ziua. am o intrebare scurta. mi-a fost luat certificatul pentru neetansare a circuitului de evacuare gaze.

adica toba sprta. trebuie sa merg la rar. intrebarea e, daca am pus toba nu nouta, imi mai verifica si frane, directie....sau doar toba?multumesc

• Moderator
Publicat

Trebuie să mergi la RAR, unde îţi vor verifica doar sistemul de evacuare a gazelor. Această verificare se face de RAR contra cost, iar dacă vrei să-ţi verifice şi alte sisteme ale maşinii, trebuie să plăteşti în plus.

Publicat

eu nu vreau sa imi verifice nimic, ma multumesc doar cu sistemul de evacuare

multumesc pt raspuns....ma gandeam ca trebuie sa merg sa o pregatesc ca pt itp

Publicat

Buna ziua. Mi-a fost retinut certificatul pentru defectiuni la sistemul de iluminare (nu-mi mergea farul de pe partea dreapta) si vroiam sa stiu daca chiar trebuie sa ma duc pana la RAR deoarece costul pentru verificare este de 90 lei si mi se pare prea scump pentru a verifica daca se aprinde un far .Alta metoda nu exista ? Va multumesc anticipat.

Publicat

buna ziua! mi-a fost oprit certificatul de inmatriculare(talonul) de rar pentru noxe peste limita normala,a-si vrea sa stiu cum il pot recupera fara sa o mai repar...doresc sa o duc la programul rabla de pe 15 aprilie..dovada expira pe 17 aprilie..se poate sa il recuperez ducand-o la remat fara sa o mai repar?

Publicat

va trebui sa va adresati cu o cerere in acest sens la Serviciul Inmatriculari Auto. Ei la randul lor vor face o solicitare catre Serviciul Rutier si vi se poate pune astfel la dispozitie certificatul de inmatriculare al autoturismului in vederea radierii acestuia din evidente- program rabla.

Publicat

AM FOST AZI LA RAR PT SISTEM DE EVACUARE NEETANS, MI-A LUAT NOXE SI NU ATRECUT TESTUL, BA CHIAR M-A LASAT si fara carte de identitate la masina fara sa imi de-a vreo dovada ceva. a zis sa ii fac ceva la motor(dar nu stiu ce as putea sa ii fac) si sa ma intorc cu buletinul sa nu imi mai fac programare.

ce as putea sa ii fac sa treaca de noxe, ca doar nu voi segmenta motorul...nici macar nu mi-a zis cat si cum a depasit la noxe...in fine Dumnezeu cu Mila

Publicat

poti sa te duci sa le ceri sa iti restituie cartea de identitate a autoturismului.

din postarea ta inteleg ca nu ai pregatit corespunzator vizita la RAR daca motorul nu a trecut testul.

Publicat
  On 03.04.2013 at 13:17, prozatos a scris:

AM FOST AZI LA RAR PT SISTEM DE EVACUARE NEETANS, MI-A LUAT NOXE SI NU ATRECUT TESTUL, BA CHIAR M-A LASAT si fara carte de identitate la masina fara sa imi de-a vreo dovada ceva. a zis sa ii fac ceva la motor(dar nu stiu ce as putea sa ii fac) si sa ma intorc cu buletinul sa nu imi mai fac programare.

ce as putea sa ii fac sa treaca de noxe, ca doar nu voi segmenta motorul...nici macar nu mi-a zis cat si cum a depasit la noxe...in fine Dumnezeu cu Mila

ai buletinul de analiza?

nu stiu cum verifica la linie, din ce imi amintesc eu se ia doar ponderea de CO la ralenti, dar e posibil sa ma insel.

daca e vorba de CO si masina e cu calculator si cu injectie, e posibil sa trebuiasca schimbate injectoarele, daca e cu carburator, ralentiul, ajustarea de imbogatire a amestecului, filtrul de aer.

ce ti-as recomanda este sa mergi cu buletinul de gze la service-uri care au aparate de masurare a gaselor arse, sa-l arati si sa asculti ce-ti spun cei de-acolo.

buletinul de incercari trebuie sa ti-l dea, doar ai platit, fara acte nu ai voie sa conduci masina. RAR-ul nu-ti retine actele decat in cazuri grave, masina furata, masina periculos sa o conduci in trafic etc., fapt care probabil ii face sa ia legatura cu politia, speculez.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am o nelamurire privind certificatul de inmatriculare: pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu (am masina cumparata de anul trecut) am luat legatura cu fostul proprietar pentru a-mi face o procura dar, cand am cumparat masina de la acesta prin contract de vanzare-cumparare, mi-a fost trecut (cu pixul) in certificat la rubrica INSTRAINAT CATRE numele meu si din aceasta cauza nu se poate face procura.

Se poate anula intr-un mod legal numele scris la rubrica INSTRAINAT CATRE?

• Membru
Publicat

Ceea ce incerci tu sa faci, este sa ocolesti legea, de aceea nu primesti raspunsuri. Cred ca ai gresit forumul unde sa pui astfel de intrebari.

Publicat

Buna seara! Va rog sa ma indrumati spre ceea ce trebuie sa fac. Am cumparat o masina iar certificatul ei de inmatriculare este retinut la Suceava pentru ca a avut folie neomolagata pe geamurile laterale fata. Ce ar trebui sa fac sa restitui cerfiticatul pentru ca nu sunt din Suceava. Stiu ca trebuie sa trec pe la RAR obligat dar neaparat in Suceava?Va multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.