Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea armelor personale in serviciu

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Un contract de comodat presupune si alte aticole,pecum intretinere si service,care trebuesc platite.

Contractul nu poate fi cu unic utilizator.

caz concret : acum 7-8 ani un importator de arme, care avea contracte cu cateva institutii a dat in comodat 20 de arme in ideea ca 12 din ele vor ajunge la ''cineva'' .Binenteles ca sefii au hotarat ca destinatia sa fie respectata pt....2arme. Rezultatul? -la 6 luni termenul de service, firma a considerat ca armele au fost deteriorate si nu mai prezinta siguranta in exploatare si a anulat contractul.

Oricum exista si un articol in lg 295/ republicata care specifica ca persoanele fizice nu pot da armele personale spre inchiriere sau comodat.

Modificat de 357Mag
  • Displace 2
  • Membru activ
Publicat (modificat)
  On 08.07.2012 at 16:16, 357Mag a scris:

Oricum exista si un articol in lg 295/ republicata care specifica ca persoanele fizice nu pot da armele personale spre inchiriere sau comodat.

Pune, te rog, articolul aici, ca eu nu am reusit sa il gasesc.

in schimb am gasit asta:

art 18

(2) Procurarea armelor prevazute la art. 14 alin. (2)–(5) se poate realiza prin cumparare, donatie,

mostenire, sponsorizare, închiriere sau comodat

(3) Armele detinute de persoanele fizice pot fi închiriate sau date în comodat numai prin

intermediul unui armurier.

(adica exact invers fata de ce spui tu)

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
Publicat

Si armurierul ce face operatiuni cu arme nu este un magazin de arme?, crezi ca ministerul va primi arme de la un srl fara licitatie?.;

-stiu la ce te gandesti (IPJ-ul este si armurier) dar nu se portiveste pt ca arma ta e personala si nu propietarea ministerului.

• Displace 1
  • Membru activ
Publicat (modificat)

Prietene, nu o mai da la intors, tu ai spus:

Citat:
eu ti-am aratat ca legea te contrazice(nu ai vrut sa postezi articolul in cauza, pentru ca nu exista) . Nu te mai da rotund pe aici, sau macar recunoaste cand gresesti. Poate nu intelegi ca asta e un forum al politistilor, si mai stim si noi cate ceva in domeniul asta spre deosebire de tine care te contrazici singur.

Nu e prima data cand postezi informatii eronate in acest domeniu. Te rog sa incetezi, pentru ca induci in eroare.

Si ca sa vezi si tu ce balarii spui si aici

Citat:
Si armurierul ce face operatiuni cu arme nu este un magazin de arme?
sa stii si tu ca si persoane fizice pot avea calitatea de armurier

Legea 295/2004 : art 102 (3) Persoanele fizice se pot constitui ca armurieri, în baza autorizaţiei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, dacă îndeplinesc şi condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. a) şi c)-g).

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Daca pui si alin1

(1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 100 alin. (2) se pot constitui ca armurieri, în baza autorizaţiei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, după includerea în obiectul de activitate a operaţiunilor cu arme, piese şi muniţii.

vei vedea ca esti obligat sa declari obiectul de activitate deci e vorba de -persoana fizica autorizata =PFA

iar armurierul din alin 3 se refera la gestionarul magazinului,la gestionarul depozitului, la gestionarul asociatiei de vinatore si la mesterul armurier care primesc autorizare inaitea firmei la care lucreaza.

Vezi te rog in Anexele de la Normele de aplicare ale lg 295.daca gasesti formularele la avizul sau autorizatiile la care faci referire.

Ps Maine cand mergi la munca treci pe la '''arme''' si intreaba - despre comodat si despre armurieri.

Modificat de 357Mag
  • Displace 1
  • Membru activ
Publicat (modificat)

Nici nu imi mai bat capul sa iti mai explic, pentru ca bati campii grav, si poluez topicul asta degeaba.

Interpretezi tu legile fortat numai ca sa dai impresia ca ai dreptate. Poate in cercul tau de prieteni/cunostinte reusesti, dar aici nu merge.

Modificat de bozo
  • Apreciez 1
Publicat

Va propun o solutie care va indeparta toate indoielile generate de acest topic (si altele pe aceeasi lege 295 ) aveti mai jos adresa de Emaill a DAESP. Un moderator, in numele Forumului sau chiar dv in nume personal puteti trimite , o adresa, al carui raspuns oficial sa lamureasca problema(problemele)

arme@politiaromana.ro

E corect asa?

cu stima !

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

357Mag dar dacă aveai inspirația să citești acest topic în întregime, cu siguranța remarcai că astfel de sfaturi sunt tardive, există deja un răspuns oficial pe această temă de la serviciul arme din IGPR.

• Apreciez 1
  • Membru activ
Publicat
  On 10.07.2012 at 10:46, 357Mag a scris:

Va propun o solutie care va indeparta toate indoielile generate de acest topic (si altele pe aceeasi lege 295 ) aveti mai jos adresa de Emaill a DAESP. Un moderator, in numele Forumului sau chiar dv in nume personal puteti trimite , o adresa, al carui raspuns oficial sa lamureasca problema(problemele)

arme@politiaromana.ro

E corect asa?

cu stima !

Corect e sa iti vezi de airsoftul tau si sa nu te mai dai cunoscator.

• Apreciez 3
  • 1 an mai târziu...
Publicat
  On 11.06.2012 at 15:12, maxu08 a scris:

............................

Parerea mea este ca legiuitorul nu a intentionat ca politistii sa aibe arme personale in exercitarea serviciului. ................................

Părerea mea e că în 2004 legiuitorul, care era atent doar la actele normative care îi dădeau dreptul să fure România, nu s-a gândit că vreun polițist ar cheltui bani pe o armă personală.

Așadar, la fel ca și alte legi, și această Lege, cu numărul 295, e perimată și trebuie actualizată.

Nu e posibil ca o armă precum Carpați-ul, un bătrân veteran, să mai fie în serviciu iar arma mea proprie, Glock, Beretta, etc. să nu o pot folosi pentru a opri infractori.

Oricum, cred ca ministrul MAI ne pregătește o surpriză după cele două situații de uz de armă din Buc. din ultimele câteva zile. Sper să aibă minte deschisă.

Cu alte cuvinte:

I`d rather have a gun in my hand than a cop on the phone.

2`nd Amendmen.

Publicat

Ar mai fi un lucru de mentionat referitor la purtarea armei personale in timpul serviciului...L295,Art31, ali 3, lit 3 :"trebuie să stea în permanenţă introdusă în toc şi ascunsă vederii, cu excepţia situaţiilor în care persoana este autorizată, potrivit legii, să o utilizeze;"(poligon, autoaparare).Deci poti purta, dar numai in buzunar.(Inteleg ratinamentul cand esti in civil, dar cand esti in tinuta, mi se pare o prostie)

• Displace 3
  • Membru
Publicat

Poi in tinuta o porti pe aia de serviciu. Eu nu prea inteleg ce zici...cred ca sunt obosit.

• Apreciez 3
Publicat

M-am referit la faptul că conform legislaţiei în vigoare poţi purta arma personală, dar trebuie să-l porţi ascuns.

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat
  On 26.11.2013 at 11:50, daniel07 a scris:

M-am referit la faptul că conform legislaţiei în vigoare poţi purta arma personală, dar trebuie să-l porţi ascuns.

Si ce sa faci cu doua arme la tine? 

• Membru
Publicat (modificat)

@daniel-bond-07, esti obosit rau! Sper ca nu esti coleg cu noi!

Modificat de eti
Publicat (modificat)

Sa speri, stimate coleg Teolucian63, ca nu ai nevoie de niciuna dintre ele. Iar daca e sa faci uz de arma sa speri ca iti ajunge munitia celei din dotare.

De fapt ideea e ca ar fi bine să avem posibilitatea sa purtam si sa folosim arma personala in timpul serviciului in locul armei din dotare.

Modificat de 3duard
  • Membru
Publicat

@3duard, mie mi-a ajuns munitia frate si de la arma de serviciu, vestitul Carpati! Nu m-am facut de ras cu el si l-am si folosit, nu numai in poligon, sa nu intelegi gresit!

Nu ca nu-mi sta bine cu Glock-ul pe picior, dar Carpatiul e in dotarea mea si am sa-l folosesc ori de cate ori voi avea ocazia, legal!

Ar fi bine sa purtam la seviciu arme mult mai bune decat Carpatiul, nu neaparat arma personala, dar alesii nostrii, nu ne lasa!

Vor modifica Legea 295 pana or crapa dintre ei, poate asa le vine mintea la tertecute.

• 4 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Deci pana la urma ce stim este ca se poate folosi arma personală in timpul serviciului in situatiile de legitima aparare si stare de necesitate.

Deci nu poti trage foc de avertisment sau dupa unul care fuge si nu a comis o infracțiune grava (omor, tâlhărie, viol etc.), asupra autovehiculelor care nu opresc la semnal ......

Ideea e ca te poti alege cu o cercetare ca nu ai avut arma de serviciu asupra ta sau ca nu ai folosit-o daca o aveai, deși e mai putin probabil ca cineva sa le poarte pe amandoua

Ce  e de facut in situatia asta ?

• Membru
Publicat

Dotarea polițiștilor cu arme performante.

Schimbarea statutului in sensul legalității folosirii armelor personale in timpul serviciului.

Schimbarea legii armelor in sensul excluderii polițiștilor, militarilor... de la necesitatea efectuării cursului pe linie de arme. (Asta nu are legătură cu topicul, dar este o problema, pe care cei care ne reprezintă nu o considera importantă. Este mișto cum un coleg de-al nostru, face cursul si da examen, fiind în aceeași oală cu unii care au văzut arme doar la televizor... La fel și militarii.)

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.