Jump to content
POLITISTI.ro

Ce inseamna Eucaris?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, apelez la acesta varianta de lamurire pentru ca nu am gasit niciun raspuns, va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta situatie.in urma cu ceva vreme am cumparat o masina din germania, am adus-o pe roti in tara deci am facut numere provizorii acolo (ma gandesc ca sau verificat actele acolo) in tara nu am am avut banutii necesari sa o inmatriculez deci am facut un rand de numere provizorii, am facut programare la rar am fost la programare cei de acolo mi-au eliberat cartea si certificatul de autenticitate cu mentiunea EUCARIS-COD 02, nestiind ce inseamna am continuat procedura ... am ajuns la un birou unde se pregatesc actele necesare iar cei de acolo mi-au spus in mare despre ce este vorba, ulterior am mers la biroul de inmatriculari iar cei de la ghiseu mi-au spus sa fac dosarul, sa platesc taxa la finante si sa il duc, ei il trimit la bucuresti, si acolo incep nu stiu ce cercetari, etc.

intrebarile mele sunt: ce inseamna Eucaris-cod 02? de ce a trecut de rar sau de cei din germania daca sunt probleme cu actele? care sunt procentajele sa raman cu buza umflata (ma refer la taxa de mediu) sau daca se pot recupera ulterior banii,? si estimativ cat dureaza cercetarea? din cate am inteles cei de la rar verifica masina prin sistemul eucaris si interpol.

va multumesc anticipat pentru timpul acordat, sanatate

• Membru
Publicat

EUCARIS contribuie la prevenirea, detectarea si urmarirea penala a unei incalcari ale legii, de asemenea, sistemul are un rol în păstrarea vehiculului şi permisului de conducere national înregistrat corect şi actualizat. Schimbul rapid de date creşte eficienţa, eficacitatea şi precizia procedurilor administrative şi de registre.

Pentru cetateni  folosirea EUCARIS înseamnă că documentele vehiculului, permisele de conducere si vehiculele din strainatate sunt verificate înainte de re-inregistrare pentru a se vedea daca acestea nu fac obiectul unor incalcari ale legii.

• Membru
Publicat

Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, poate fi doar o semnalare in acest sistem pentru documente sau placute de inmatriculare pierdute ori furate (fapte care au avut legatura cu masina in momentul in care era inmatriculata in Germania, iar vechiul proprietar a sesizat autoritatile).

Acum se fac verificari conform prevederilor Tratatului referitor la Sistemul European de Informatii privind vehiculele si permisele de conducere (EUCARIS).

Autoritatile romane au solicitat tarii in care masina a fost inmatriculata anterior, sa confirme informatiile pe care ei le-au primit prin acest sistem,iar dupa ce vor primi un raspuns oficial vei fi informat cu privire la acest lucru.

Publicat

Puteti sa imi spuneti estimativ cat dureaza aceasta verificare/cercetare si care ar fi riscurile daca cu adevarat sunt probleme cu actele de inmatriculare din germania.multumesc mult

• Moderator
Publicat

Depinde de străini cât de repede răspund. Există şi riscul ca maşină să fie furată sau în vreun litigiu privind proprietatea şi atunci lucrurile se complică, dar la fel de bine poate fi vorba despre o semnalare privind pierderea unui document aparţinând maşinii, a unei plăcuţe, etc. Acestea se dau în urmărire şi se introduc în acel sistem informatic. La fel se întâmplă şi la noi în ţară. De exemplu dacă tu într-o dimineaţă constaţi că nu mai ai plăcuţele de înmatriculare la maşină, mergi şi sesizezi la poliţie. Plăcuţele respective vor rămâne în atenţia poliţiştilor şi se introduc în sistemul respectiv pentru ca şi poliţiştii din străinătate să ştie acest lucru dacă cumva le găsesc pe vreo maşină. Tu între timp îţi scoţi duplicate după plăcuţele respective şi îţi vezi de viaţa ta. Iar dacă vei vinde maşina unui străin, acela când va dori să o înmatriculeze se va lovi de o problemă similară cu a ta, pentru că maşina va avea o semnalare în eucaris, străinii vor solicita românilor lămuriri şi noul proprietar îşi va înmatricula maşina abia după ce românii noştri vor comunica că totul este în regulă. Bine, asta e o explicaţie aşa în mare, ca să îţi poţi imagina cam cum stă treaba, sistemul este ceva mai complex. În concluzie, dacă cel de la ghişeul de înmatriculări ţi-a spus să îţi faci demersurile pentru înmatriculare şi să depui dosarul, nu mai pierde vremea, cu siguranţă nu eşti primul şi nici ultimul într-o astfel de situaţie, iar cei de la înmatriculări au experienţă în astfel de situaţii. Oricum alte posibilităţi nu ai dacă maşina e cu probleme serioase.

Publicat

Va multumesc din suflet ptr lamurire si timpul acordat,am sa fac demersurile necesare inmatricularii si am sa ma inarmez cu rabdare :D banuiesc ca o sa dureze o perioada...va multumesc inca odata

Publicat

Daca sunteti amabili puteti sa imi spuneti care sunt pierderile sau dezavantajele mele in caz ca sunt reale problemele cu actele.multumesc

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Mda, să rugăm o ghicitoare să-şi consulte globul de cristal şi să ne spună ce pierderi ori dezavantaje poţi să ai tu. :doh:  Cati ani ai?

• Apreciez 1
Publicat

Este o intrebare simpla cu un raspuns la fel de simplu ptr cei care cunosc legea,nu cred.ca sunt necesare ironiile,daca nu ai habar te rog cauta discutii in alta parte....zanele maseluta nu cunosc legea ;-) sanatate

P.s.cred ca eu ar trebui sa te intreb cati anisori ai

• Apreciez 2
  • Displace 5
Publicat

Ştii vorba aia cu ăla care e fudul? Atât poţi tu şi ai impresia că ne apucăm aici să facem tot felul de presupuneri ori să ne dăm cu părerea pe diferite ipoteze, la fel ca în povestea cu drobul de sare.

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • 2 luni mai târziu...
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

EUCARIS (European car and driving license information system) este o platformă informatică prin care autorităţile cu atribuţii privind înmatriculare a autovehiculelor şi eliberarea permiselor de conducere din statele membre UE, semnatare ale Tratatului, pot schimba în timp real informaţii care să ajute la verificarea autenticităţii şi stării unui vehicul (furat, radiat, accidentat grav etc.) în cazul reînmatriculării vehiculului respectiv într-un alt stat membru, cât şi verificarea exactităţii datelor cu privire la permisele de conducere. 

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salutare tuturor,

Am si eu problema mea vis-a-vis de inmatricularea unei masini...

In februarie 2012 am cumparat o masina din ungaria. Pe scurt, am avut probleme la eucaris. Rezolutia statului maghiar a fost: autovehicolul este indisponibilizat si ipotecat, drept pentru care vanzatorul nu avea dreptul sa vanda. Din informatiile pe care le detin Firma de la cacare am achizitionat autoturismul a falimentat. Eu am toate actele masinii, m-am judecat cu statul roman pentru taxa de mediu, platesc impozit de doi ani pe ea, si, cu toate astea o tin in curte...

Va rog sa ma ajutati in vederea rezolvarii problemei mele.

Multumesc

• Membru
Publicat

Trebuie sa te judeci cu statul maghiar pentru a castiga dreptul de a te folosi de un bun propriu pe care l-ai achizionat ca si cumparator de buna credinta (asta daca s-a si intamplat asa)!

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Nu coosstti, nu vreau sa ma reprezinti tu in instanta, am avocat si ma reprezinta el, mai voiam doar un punct de vedere, o opinie pertinenta....

Tot ce voiam este sa scot in evidenta este o situatie care poate aparea oricui, deoarece problemele vis-a-vis de eucaris nu pot fi preantimpinate. Noi simpli cetateni neavand posibilitatea verificarii in eucaris a situatiei masinii si asta pentru ca doar cei de la serviciul inmatriculari pot face aceasta verificare si asta doar in momentul in care depunem dosarul in vederea inmatricularii. Eu am castigat in instanta inmatricularea masinii mele fara sa achit timbrul de mediu, sentinta definitiva si irevocabila. Pe parcursul procesului cei de la inmatriculari aveau posibilitatea de a evdentia si aceasta problema ...

multumesc cipri83

Modificat de Zamfir
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna

am depus dosarul pentru inmatriculare cu mentiunea eucaris 02 . am aflat ce inseamna si cat dureaza pana o sa primesc un raspus de la interpol . am luat legatura cu fostul propietar am mia spus ca la un momentdat a pierdut o placuta de  inmatriculare  . dupa care am luat legatura si cu serviciul inmatriculari din localitatea unde a fost inmatriculata masina . si iam rugat daca este posibil sa scoata masina din  eucaris cod 02 . miau raspuns ca ei nu pot sa scoata masina.  si ca o sa steie in acea baza de date timp de 10 ani . dar miau mai spus  ca acest lucru nu ar trebuie sa contituie o problema la inmatriculare . bun.. am venit la inmatriculari la noi  si leam spus ce miau transmis nemti . au spus ca nu se poate inmatricula pana ce masina nu este scoasa din eucaris . nemti zi ceva si ai nostri altceva . sau cineva nu cunoaste procedura ?.nici nu mai stiu ce sa cred . exista sa posibilitatea sa raman cu ochii in soare ? daca cineva ma poate ajuta  cu mai multe informatii

va multumesc anticipat, toate cele bune

• 4 luni mai târziu...
Publicat

salut , sunt nou pe site , am cumaparat o masina din germania , am facut RAR , am platit taxa , am facut toate demersurile pentru inmatriculare , cand am fost la birou de acte , imi scria pe certificatul de autentificare EUCARIS Cod 02 , am lasat dosarul pentru verificari , imi poate spune cineva cat dureaza , am deja 2 luni de cand merg cu nr provizorii 

• Membru
Publicat (modificat)

Cred ca depinde de tara de provenienta a masinii unde a fost semnalata problema, pentru ca oficialitatile din aceasta tara vor trimite un raspuns cu privire la situatia acesteia!Mai multe informatii probabil ai sa gasesti la Registrul Auto Roman!

Modificat de cipri83
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Registrul Auto Roman mi-a pus la mentiuni: EUCARIS COD 09, stie cineva de la ce poate fi, si cat poate intarzia inmatricularea?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.